„Natur Hurtig“ druska yra iš vienos seniausių druskos kasyklų Himalajų papėdėje, kurioje jau 2000 metų druska tradiciniu būdu kasama, rankiniu būdu rūšiuojama, plaunama, džiovinama saulėje ir sumalama. Kasant druska nesprogdinama.
Atsakingos institucijos tikrina druskos kokybę Vokietijoje, kur šio prekinio ženklo Himalajų druska pripažinta tinkama prekiauti ekologiško maisto parduotuvėse. „Natur Hurtig“ kasyklose nėra vaikų darbo. „Natur Hurtig“ priklauso „Salt Health International“ organizacijai, kuri rūpinasi kasyklų darbuotojų šeimų gerove.
Natūrali druska lengvai pritraukia vandenį, todėl laikyti ją reikia sausoje vietoje. Jeigu aplinkoje daug drėgmės, įberkite į druskos pakelį truputį ryžių.
Pakistane išgautas, Vokietijoje supakuotas produktas.